Uafhængig rådgivning gennem 25 år

AgroGruppen Danmark præsenterer sit rådgivningsnetværk på NutriFair

- Efter vores opfattelse er der er behov for et alternativ til det bestående rådgivningssystem inden for landbruget.

Det siger revisor Lynge Jensen, Nakskov, der formand for AgroGruppen Danmark. En landsdækkende forening af omkring 40 selvstændige revisorer og andre med speciale i landbrug - alle uafhængige af organisationer.

AgroGruppen markerer sit 25 års jubilæum i 2017, og deltager i den forbindelse med en stand på fagmessen for husdyrproducenter, NutriFair, i Fredericia den 18. og 19. januar 2017. 

- Vi vil gerne vise flaget og fortælle, hvem vi er og hvad vi står for, og vi mener, at NutriFair er det helt rigtige sted for os. Vi håber, at vi på messen får besøg af mange af vores nuværende kunder samt kommende nye kunder, siger Lynge Jensen, der sammen med bestyrelsen og andre medlemmer er klar til at snak om, hvad AgroGruppen kan byde ind med.

Over hele landet

AgroGruppen Danmark har medlemmer og dermed kunder over hele landet. Gruppen er koblet sammen i et rådgivningsnetværk, der sparrer og udvikler sig sammen.

- På den måde sikrer vi en høj kvalitet af rådgivning til gavn for den enkelte landmand og altid på kundens præmisser.

Der samarbejdes med en række fagkonsulenter landet over på forskellige landbrugsmæssige områder. Det gælder alt inden for det økonomiske og regnskabsmæssige, men også vedrørende miljø og husdyr, planteavl, forsikringer, bygninger, maskiner, jura, generationsskifte og mange andre relevante områder.

Gruppen blev etableret i 1991 af en gruppe revisorer, som udover deres arbejde med det revisionsmæssige havde en meget stor interesse for landbrugets øvrige forhold. De havde erfaret, at nogle landmænd savnede et alternativ til det bestående rådgivningssystem og de så et behov for konkurrence på rådgivningsområdet.

Fremgang

Gennem alle årene har der været interesse og opbakning til AgroGruppen fra landmændenes side. - Lige nu oplever vi en øget tilslutning, både når det gælder tilsluttede revisorer som medlemmer samt antallet af landbrugskunder, lyder det for formanden. 

- Vi har i det seneste år haft en stigning af nye landbrugskunder svarende til ca. 11 procent i en tid, hvor antallet af landbrug et faldet.

Antallet af medlemmer i den landsdækkende forening er ca. 40, og her har der også været tale om en stigning.

- Det er en glædelig udvikling, og det er vigtigt, at vi står sammen i dette fælles rådgivningsnetværk, som er en god platform og en styrke for medlemmerne. Vi har fælles interesser og vi kan sparre og udvikle os sammen med henblik på at yde en høj kvalitet af rådgivning til gavn for den enkelte landmand, siger Lynge Jensen.

På kundens præmisser

På messen kan man komme og få en snak med folkene fra AgroGruppen, som er parate til at fortælle om de mange forskellige rådgivningsområder, der tilbydes, samt en vurdering af landbrugets aktuelle situation.

- Vi rådgiver inden for det økonomiske og regnskabsmæssige, men også inden for mange andre områder vedrørende landbruget. Vi trækker på hinandens viden og finder de bedste eksperter på området, siger Lynge Jensen.

 

- Da gruppen blev etableret for 25 år siden, skete det på baggrund af, at nogle landmænd savnede et alternativ og havde brug for noget andet. Det er vores oplevelse, at dette behov stadig er til stede. Vi samarbejder til kundens fordel på altid på kundens præmisser, siger Lynge Jensen, der håber at se rigtigt mange landmænd på NutriFair stand A 1141.