AgroGruppen lancerer ny digital løsning

Farmer IT er en ny digital løsning til dansk landbrug, som AgroGruppen Danmark er i fuld gang med at lancere og rulle ud til sine kunder.


Der er tale om et nyt og banebrydende system, der er udviklet til at gøre kontorarbejdet så let og overskueligt som muligt for både landmand og revisor.


Systemet blev præsenteret på AgroGruppens generalforsamling den 7. januar i Fredericia. Den landsdækkende forening af selvstændige revisorer med speciale i landbrug har ca. 35 medlemmer, og de første er allerede godt i gang med at få systemet afprøvet og kørt ind. I løbet af 2019 vil flere medlemmer af AgroGruppen lancere systemet for sine kunder.


- Farmer IT åbner spændende muligheder for landmanden, som med systemet kan slippe for de mange A4-mapper i reolen. Det er en totalløsning inden for det digitale skrivebord, som gør det lettere og hurtigere at arkivere, bogføre og betale regninger i samme arbejdsgang, siger Keld Th. Sloth, formand for AgroGruppen.


- Der ligger et stort udviklingsarbejde forud for det produkt, vi nu er klar til at præsentere for kunderne i AgroGruppens regi. Vi har lagt meget stort vægt på, at systemet skal være brugervenligt og nemt at gå til, siger Keld Th. Sloth og tilføjer, at der er efterspørgsel blandt landmændene på nye digitale løsninger.

Kontorarbejdet bliver lettere
Farmer IT er udviklet i samarbejde med AgroGruppen, regnskabsprogrammet e-conomic og ELO Nordic/Dokview, der er verdens største dokumentstyringssystem.


Karsten Beske og Anette Holse fra revisionsfirmaet Aage Mogensen er blandt de firmaer, der er langt fremme med udbredelsen af Farmer IT til deres kunder, og de fortalte om deres erfaringer på generalforsamlingen.


- Der er mange fordele ved at lade elektronikken gøre arbejdet. Kontorarbejdet bliver lettere for landmanden, både i forbindelse med betaling, bogføring og arkivering af dokumenter. Man kan spare tid, papir og plads, og det bliver lettere at få tingene sat i system, siger Karsten Beske.


Den nye digitale platform fungerer ved, at leverandører og aftagere sender bilag både til kunden og til DokView, hvorfra alt ryger videre til e-conomic.

Individuelle løsninger
Anette Holse fortalte om, hvordan der samarbejdes med landmændene om at få systemet kørt ind på bedst mulig  vis.


- Vi hjælper med at få det sat i gang, og der er tale om forskellige individuelle løsninger, hvor vi aftaler med hver enkelt kunde, hvordan det skal forløbe. For nogen kan det være en stor overvindelse og for andre falder det mere naturligt. Den største fjende er ”vi plejer” i forbindelse med omstilling til en anden arbejdsproces. Men det er vores erfaring, at folk tager det til sig og bliver glade for det, forklarer hun.


Typisk vil det være sådan, at landmanden scanner alle sine bilag ind i Dokview, hvorefter bilagene elektronisk bliver gjort klar til bogføringssystemet til betaling.


Dokview kan også bruges som arkiv til opsamling og arkivering af dokumenter, f.eks. forpagtningskontrakter, skøder, EU-ansøgninger, gødningsplaner, tilskudsansøgninger, e-kontroller, bankaftaler, regnskaber, budgetter og meget andet. Landmanden kan gemme alt på en central server, og det foregår sikkert og let.


Flere tilgange
Der kan laves forskellige tilgange til dokumenterne, således at det er muligt, at flere tilgår dokumenterne, når det har relevans.


- Man kan styre rettighederne og give f.eks. medarbejdere eller pengeinstitut mulighed for at se aktuelle budgetter og regnskaber, siger Anette Holse og tilføjer, at brugerne kan logge på systemet både fra pc, smartpone eller tablet.


- Man kan logge på fra alle steder, hvor der er internet, hvilket åbner mulighed for, at man kan tilgå arbejdet på en helt anden måde. I princippet kan man klare mange af funktionerne fra sin traktor eller hvor man ellers befinder sig.


Bestyrelsen for AgroGruppen Danmark har lagt mange ressourcer i udvikling og afprøvning af systemet, som de store perspektiver i.


- Vi er glade for at kunne præsentere Farmer IT, og vi er overbeviste om, at det bliver fremtidens løsning for mange landmænd, siger Keld Th. Sloth.